Bus Travel Oy Reissu Ruoti ostaa Inter Kuljetus Oy:n Hämeenlinnan kaupunkiliikenteen

Reissu Ruoti on ostanut 29.10.2021 tehdyllä liiketoimintakaupalla Inter Kuljetus Oy:ltä Hämeenlinnan paikallisliikenteen, johon kuuluvat linjat 2, 2U, 4 ja 13.

Reissu Ruoti aloittaa liikennöinnin Hämeenlinnassa maanantaina 1.11.2021. Linjalla saattaa näkyä jo heti maanantaina uuden yrittäjän värityksessä olevia linja-autoja.

Bus Travel Oy Reissu Ruoti on vuonna 1957 perustettu päijäthämäläinen linja-autoyritys. Vuosikymmenien kokemuksella ja sukupolvesta toiseen tämä perheyritys on kasvattanut ja kehittänyt vahvasti tilausajoliikennettä Etelä-Suomessa, laajentanut seutuliikennettä Lahdesta Mäntsälän kautta Helsinkiin ja Helsingistä Kotkaan sekä Pukkilasta Porvooseen.

Paikallisliikennettä Reissu Ruoti ajoi pitkään Lahdessa ja palaa nyt vuonna 2022 näyttävästi Lahden paikallisliikenteeseen uusilla Scania sähköbusseilla voitettuaan liikennettä kesällä 2021. Ruoti on hoitanut paikallisliikennettä HSL-alueella Järvenpäässä 2021 kesään saakka. Nyt tehdyllä liiketoimintakaupalla Reissu Ruoti laajentaa toimintaansa Hämeenlinnaan.

”Hämeenlinnaan laajentuminen oli hieno mahdollisuus yritystoiminnan kehityskaaressa. Hämeenlinnan joukkoliikenne on aina ollut jo kiinnostava kohde tarjouskilpailujen kautta, mutta valitettavasti olemme jääneet toiseksi hiuksen hienolla piste-erolla” kertoo Reissu Ruoti Oy:n toimitusjohtaja Juho Ruoti.

”Tulemme innolla ja luottavaisella asenteella Hämeenlinnaan hoitamaan liikennöintiä. Hämeenlinnassa on määrätietoisesti kehitetty joukkoliikennettä ja lippu- ja maksujärjestelmää mm. ottamalla lähimaksaminen käyttöön koko liikenteessä 1.11.2021. Haluamme olla tukemassa kehittyvää joukkoliikennettä Hämeenlinnan seudulla.”

”Olemme erittäin iloisia uuden yrittäjän saamisesta operoimaan Hämeenlinnan paikallisliikennettä. On hienoa seurata, että yritykset uskaltavat investoida yritystoiminnan kehittämiseksi, vaikka korona on viime aikoina vaikeuttanut niin monen linja-autoyrityksen toimintaa”, kertoo joukkoliikennekoordinaattori Kim Venesjärvi.

Reissu Ruoti ajaa jatkossa linjaa 13 kesään 2022 saakka, jolloin se siirtyy Miodex Oy hoidetavaksi sekä linjoja 2, 2U, 4 ainakin kesään 2025 saakka. Linjat 2, 2U ja 4 kilpailutetaan 2024 uudelleen ja tarjouskilpailun voittaja saa kesäkuusta 2025 linjat hoidettavakseen.

”Olemme tulleet tositarkoituksella liikennöimään Hämeenlinnan joukkoliikennettä ja pyrimme, että liikennöinti jatkuu myös seuraavien tarjouskilpailujen myötä” -kertoo Juho Ruoti.

”Tervetuloa hämeenlinnalaiset Ruodin kyytiin”, toivottaa lopuksi toimitusjohtaja Juho Ruoti.