Vastuullisuus ja ympäristö

Arkityössä pyrimme tekemään päivittäiset askareemme mahdollisimman kestävästi ja ympäristöä kuormittamatta.

Käytännön toimenpiteinä olemme esimerkiksi uudistaneet ajohallintajärjestelmämme alkuvuodesta 2021. Tämän uudistuksen myötä olemme ottaneet käyttöön täysin paperittoman ajohallinnan ja kuljettajille osoitettavat ajomääräykset.

Aiemmin nämä ajomääräykset toimitettiin printteinä, nykyisin kuljettajille on oma aplikaatio, johon ajomääräykset toimitetaan. Tällä pystymme vähentämään käytetyn paperin määrää merkittävästi, kun yhden päivän aikana voi olla jopa lähemmäs sata yksittäistä ajomääräystä.

Tehokkaat reittivalinnat ja taloudellinen ajo – pienemmät päästöt

Uusi ajohallinta tarjoaa kuljettajillemme aplikaation kautta tehokkaimman ja lyhyimmän reittivalinnan. Tämä säästää asiakkaamme aikaa, kun hän pääsee mahdollisimman tehokkaasti haluamaansa kohteeseen. Ympäristö taas kiittää pienentyneenä polttoainekulutuksena, vähäisempänä tyhjäkäyntinä ja näiden kautta supistettuina pakokaasupäästöinä.

Järjestelmän avulla koulutamme myös kuljettajiamme taloudellisempaan ajoon. Järjestelmä antaa erittäin tarkkaa kuljettajakohtaista dataa, joka osoittaa ajetulla reitillä ja ajotavalla polttoainekulutuksen. Ajotapaa seuraamalla ja sitä kehittämällä pystymme vähentämään pakokaasupäästöjä koko kalustomme osalta.

Varikolla vettä säästäen

Varikoillamme pyrimme pitämään päästöt mahdollisimman alhaisina. Tämän takia uudistimme autojen pesutekniikkaa ja nykyisin esimerkiksi autojen sisäpesu ja imurointi onnistuu suoraan omilla parkkipaikoilla, eikä autoa tarvitse liikuttaa pesuhalliin. Näin vähennämme jälleen tyhjäkäyntiä ja auton ”turhaa” liikuttelua. Lahden varikkomme uusi harjapesuri taas edustaa uusinta tekniikkaa ja kuluttaa entistä vähemmän vettä, säästämme ympäristöä vähentyneenä vedenkulutuksena.

Kehitämme myös sähköisen liikennöinnin tekniikkaa yhdessä ammattikumppaneidemme kanssa. Omassa testikäytössämme on täysin sähköinen linja-auto, jolla tutkimme ja testaamme mahdollisuuksia siirtyä täysin sähköiseen tekniikkaan kaupunkiliikenteessä ja jonain päivänä myös tilausliikenteessä.

Nyt tiedät, missä bussimme kulkevat

Uusi ajonhallintajärjestelmämme tarjoaa reaaliaikaisen karttanäkymän bussien liikkumisesta nyt myös asiakkaan käyttöön.

Toiminto on erittäin tervetullut lisäpalvelu esimerkiksi kokousjärjestäjälle, jonka huolehdittavana on vaikkapa 1 000 kokousvieraan kuljetus kokouspaikalta hotelleihin! Ei tarvitse jännittää kuljetusten sujumista, kun näet kätevästi, missä seuraavaksi paikalle saapuvaksi sovittu bussi liikkuu. Ja tarvittaessa saat yhteyden suoraan kuskeihin ilman välikäsiä – järjestelmä kun kertoo myös jokaisen bussin yhteystiedot.

Halutessasi saat järjestelmästämme myös automatisoidun vahvistuksen tekstiviestinä tai sähköpostina, josta näet varaamasi palvelun perustiedot ja kuljettajan yhteystiedot. Erinomainen palvelulisä ryhmän vastuuhenkilölle. Automatisoitu vahvistus voidaan tarvittaessa toimittaa useammalle henkilölle, jos eri henkilö lähtee matkalle kuin varsinainen varaaja.

Ryhmän yleinen turvallisuuskin lisääntyy, kun reaaliaikainen paikkatieto on jatkuvasti saatavilla. Mahdollisissa poikkeus- ja erityistilanteissa pystymme välittömästi tiedottamaan auton menneistä liikkeistä ja sen hetkisestä tilanteesta.